Sklep Zielarsko Medyczny 44-335 Jastrzębie Zdrój, ul. Mazurska 3 tel./fax 32 471 45 23 kom. 603 35 66 77, filia Arki Bożka (Targowisko) tel. 32 473 20 08
Produktów: 0 szt. kwota: 0,00 zł

nie pamiętam hasła nie mam konta

Szczegóły Produktu



do koszyka szt.
  • Producent
    ETJA
  • Opakowanie
    50ml
  • Postać
    Olejek

9,90 zł
cena przed: 12,90 zł

Olej Konopny BIO 50ml

Olej Konopny BIO

OLEJ KONOPNY BIO ORGANIC /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/

KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa)

Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych. Jest jedynym przedstawicielem monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji Środkowej, Azji Centralnej oraz na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina zwykle osiąga 1,5 metra wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach do ponad  3 metrów wysokości. Odmiany żeńskie wydzielają intensywny zapach. Jako rośliny uprawne wymagają sporego nawadniania. Roślina ma szerokie zastosowanie w przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do kosmetycznego. Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i korzenno-orzechowym zapachu.

OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/

Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swoim właściwością wykazuję wysoki działanie odżywcze,  immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne jak egzema oraz łuszczyca ulegają złagodzeniu.Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

SPOSOBY UŻYCIA

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • Jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry.
  • kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok 10 ml oleju konopnego.
  • jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych.
  • olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu.
  • stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem jojoba gold BIO
  • duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

 

Olej Konopny BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce .

POCHODZENIE

Kanada, Państwa Europy

Polecamy również:
Stroną opiekuje się Krzysztof Hanzel:
strona główna | zdrowa rodzina | płatności | regulamin | kontakt
Copyright © 2009 by ZdrowaRodzina.eu - Wszelkie prawa zastrzeżone