Sklep Zielarsko Medyczny 44-335 Jastrzębie Zdrój, ul. Mazurska 3 tel./fax 32 471 45 23 kom. 603 35 66 77, filia Arki Bożka (Targowisko) tel. 32 473 20 08
Produktów: 0 szt. kwota: 0,00 zł

nie pamiętam hasła nie mam konta

Szczegóły Produktu



do koszyka szt.
  • Producent
    ETJA
  • Opakowanie
    50ml
  • Postać
    Olejek

19,90 zł

Olej z Dzikiej Róży BIO 50ml

Olej z Dzikiej Róży BIO

OLEJ Z NASION DZIKIEJ RÓŻY BIO ORGANIC /Rosa Moschata Seed Oil/ Regeneruje tkankę, doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia i owrzodzenia skóry. 

DZIKA RÓŻA /Rosa canina/ 

Krzew pochodzący z rodziny różowatych. Roślina z twardymi i ostrymi kolcami występuje na obszarach umiarkowanych w ciepłych częściach półkuli północnej. Rośnie praktycznie w całej Europie na terenach znajdujących się do 1500 m n.p.m.. Występuje również w północnej Afryce, w całej Azji, a także w Australii i Nowej Zelandii. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów. Zawierają w sobie sporą ilość witaminy C.

NATURLANY OLEJ Z NASION DZIKIEJ RÓŻY BIO /Rosa Moschata Seed Oil/  

Jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek znajdujących się we wnętrzu dojrzałych owoców róży piżmowej. Zawiera kwas transretinowy, omega-6, omega-3, witaminę E oraz naturalne karotenoidy (kwas retinowy - witamina A). Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Regeneruję skórę zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr). Przeznaczony do pielęgnacji skóry starzejącej się, dojrzałej, suchej oraz spękanej.

Olej z Nasion Dzikiej Róży BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny.Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

SPOSÓB UŻYCIA

  • Bezpośrednio na skórę. Delikatnie wmasowywać kilka kropel na oczyszczonej twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • masaż nawilżająco-ściągający we własnym zakresie
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych polecamy jako dodatek do kosmetyków w stężeniu do 20 %.
  • kąpiel poprawiająca elastyczność skóry. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlać 5-10 ml oleju.
  • baza do produkcji domowych serum odmładzających
  • moczenie stóp - regeneruje i wygładza popękane pięty. Do miski z ciepłą woda wlać 5-8 ml oleju, starając się co jakiś czas ruszać stopami.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

POCHODZENIE

Ameryka Południowa

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.

Wpływ sezonowych zmian pogodowych może 

wywołać niewielkie różnice w kolorzezapachu i gęstości.

Polecamy również:
Stroną opiekuje się Krzysztof Hanzel:
strona główna | zdrowa rodzina | płatności | regulamin | kontakt
Copyright © 2009 by ZdrowaRodzina.eu - Wszelkie prawa zastrzeżone